Rosii cherry murate

Bunica mea punea astfel de murături, doar că ea nu folosea roşii cherry. Folosea roşii mai tari, abia “părgulite”. Avea şi o reţetă de soluţie, pe care din păcate nu o ştiu (şi nici nu mai am pe cine să întreb…). La sfârşit punea borcanele în cuptorul din care abia a scos pâinea de la copt. Ce amintiri…
Am încercat să pun şi eu şi au ieşit foarte bune (nu ca şi a bunicii mele, dar bune…)

Rosii cherry murate

Ingrediente – rosii cherry murate:

  • roşii cherry
  • 1 plic Pikant fix Dr. Oetker (eu toate murăturile le pun cu acest plic Dr. Oetker – am mai încercat şi alte reţete, dar aceasta ne place). Voi puteţi folosi orice reţetă de soluţie pentru murături!
  • oţet, zahăr
  • mărar uscat
  • usturoi (opţional)
  • salvie (opţional)
  • ardei iute (opţional)
rosii cherry
ingrediente pentru solutie muraturi
Mod de preparare:
  • am spălat bine borcanele şi le-am pus la uscat
  • am spălat bine roşiile
rosii cherry
  • am preparat soluţia conform indicaţiilor de pe plic
pikant fix
solutie pentru muraturi
  • în borcanele spălate şi uscate am aşezat mărar uscat, apoi roşiile cherry
rosii cherry in borcan
  • în unele borcane am pus usturoi
rosii cherry murate cu usturoi
  • în unele borcane am pus salvie
rosii cherry murate cu salvie
  • în unele borcane am pus ardei iute
rosii cherry murate cu ardei iute
  • am turnat soluţia fierbinte peste roşiile din borcan
rosii cherry murate
  • am înfiletat capacul şi am acoperit borcanele cu un prosop mai gros
rosii cherry murate
rosii cherry murate, acoperite cu un prosop
  • le-am lăsat să se răcească încet, după care le-am depozitat în beci.
Iarna sunt foarte gustoase alături de o fripturică!
Voi puneţi astfel de murături?

8 Responses

  1. sofia says:

    Arata intr-un mare fel borcanele tale, cate nu am invatat eu de la bunica mea, si tare rau imi pare!

  2. Alina M says:

    Pentru cei ce isi doresc rosii cherry italienesti tot anul va recomand cu drag Italian Shops. Au o gama larga de suc de rosii, rosii uscate in ulei de masline, pateuri de rosii etc… Expediaza direct din Italia la preturi foarte accesibile.

  3. Paula says:

    Buna Adriana. V-au placut rosiile murate? Ma gandesc sa fac si eu cateva borcane, dar nu am mai mancat

  1. March 10, 2016

    […] Ingrediente:– 1 pui (aproximativ 2 kg)– sare– piper– rozmarin– coajă de lămâie– 1 lămâie– 1 pahar apă– 1 pahar vin albMod de preparare:– am spălat bine puiul şi l-am lăsat la stors (se poate şterge şi cu prosoape de bucătărie din hârtie)– din sare, piper, rozmarin, coajă de lămâie uscată  şi ulei de măsline am pregătit o pastă cu care am uns puiul atât în interior cât şi în exterior– în interiorul puiului am introdus o lămâie tăiată în două (va da puiului o aromă deosebită!!)– am aşezat puiul într-o tavă, am adăugat un pahar de apă şi unul de vin alb, l-am acoperit cu folie şi l-am introdus la cuptor– după 40-45 minute am descoperit puiul– am mai lăsat puiul la cuptor pentru aproximativ 45 minute şi din când în când l-am uns cu zeama lăsată în tavăRezultatul: un pui foarte fraged şi aromat L-am servit cu mujdei de usturoi şi roşii cherry murate: […]

  2. March 10, 2016

    […] are cel mai mare succes la noi şi care nu apucă să se răcească înainte de a fi halită 3. Roşii cherry murate – 468 de accesări – o reţetă care mie îmi trezeşte amintiri tare frumoase […]

  3. September 2, 2016

    […] am pus câteva borcane de roşii cherry murate […]

  4. September 27, 2016

    […] Are idei deosebite și trimite către unele dintre rețete, așa cum este cea cu roșii cherry murate. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *