Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin

Am găsit la mami în bibliotecă o carte despre care sunt sigură că majoritatea aţi auzit: Carte de bucate – Sanda Marin.

carte de bucate, sanda marinMi-a plăcut tare mult faptul că la sfârşitul cărţii sunt prezentate câteva idei de meniu zilnic pentru fiecare lună calendaristică în parte. Iată ce meniu ne propune Sanda Marin pentru fiecare lună din an:

Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna IUNIE

Click aici: Idei de meniu zilnic IANUARIE

Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna FEBRUARIE

Click aici: Idei de meniu zilnic FEBRUARIE

Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna MARTIE

Click aici: Idei de meniu zilnic MARTIE

Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna APRILIEClick aici: Idei de meniu zilnic APRILIE Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna MAIClick aici: Idei de meniu zilnic MAI Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna IUNIEClick aici: Idei de meniu zilnic IUNIE

Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna IULIEClick aici: Idei de meniu zilnic IULIE

Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna AUGUSTClick aici: Idei de meniu zilnic AUGUST Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna SEPTEMBRIEClick aici: Idei de meniu zilnic SEPTEMBRIE
Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna OCTOMBRIEClick aici: Idei de meniu zilnic OCTOMBRIE Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna NOIEMBRIEClick aici: Idei de meniu zilnic NOIEMBRIE Idei de meniu zilnic din cartea Sandei Marin, luna DECEMBRIEClick aici: Idei de meniu zilnic DECEMBRIE

Ce părere aveţi de aceste idei de meniu? Vă tentează ceva?

5 Responses

 1. Irina says:

  mie nu mi se potriveste- prea multa coptura la desert (prefer fructe), prea multa carne, prea multe sosuri si prajeli, prea mult timp de pierdut pe la bucatarie 🙂 Eu prefer chestiile mai usoare, gen gratar cu legume la abur si salata, si in nici un caz carne si prajituri zilnic :).

  • adriana says:

   Irina, nici mie nu mi se potriveste 100%. Dar mie mi-a placut ideea de grupare a retetelor intr-un meniu cu ingrediente de sezon (sau cel putin mie asa mi s-a parut). Exceptand deserturile (pe care nu cred ca ai avea cum sa le faci zilnic… si chiar daca ai putea, silueta ar avea foarte mult de suferit 🙂 ), eu zic ca restul preparatelor pot fi adaptate si zilelor noastre.
   Cel putin, mie mi-au facut cu ochiul urmatoarele retete:
   – musaca de legume
   – orez cu praz
   – salata de cartofi cu andive
   – rasol cu sos de hrean
   – supa de linte
   – fasole batuta
   – varza acra cu carne – eu sunt innebunita dupa aceasta mancare 🙂
   – crema de zahar ars

   Este o alta varianta de meniu. Nu zic ca este buna sau ca este rea, zic ca pe mine m-a ispirat si acum am cateva preparate noi pe care sa le includ in meniul saptamanal, altele decat cele pe care le-am tot gatit in ultima perioada.

 2. Calin says:

  Super lista! Binevenite atatea optiuni, sa ai de unde alege – ca uneori te mai lasa si inspiratia, si memoria :))

 3. marinush says:

  Am si eu cartea. Foarte bune mi s-au parut cartile care au aparut cu Click pt femei…meniuri de iarna, primavara, vara, toamna…accesibile, ca ingrediente, si pt fiecare anotimp….

 4. marinush says:

  “meniuri de iarna” s-ar putea s-o gasesti pe la chioscuri….a aparut vineri, 31 ianuarie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *