Prajitura desteapta cu cacao

Am tot văzut pe net poze şi reţete cu “prajitura desteapta” şi m-am tot gândit dacă e pe bune sau nu?! Cum se poate ca dintr-un amestec lichid să iasă în final o prăjitură foarte bine separată?

Se pare că nu am fost suficient de curioasă pentru că nu m-am decis să o încerc până când … ei bine până când am descoperit că există şi varianta de prajitura desteaptă cu cacao. Rețeta  care m-a convins să încerc și eu în cele din urmă prajitura desteaptă este aceasta: chocolate magic cake recipe.

Am făcut-o și pot să spun că a fost dragoste la prima mușcătură :)

prajitura desteapta cu cacao

Prajitura desteapta cu cacao
Author: Adriana
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Ingredients
  • 110 gr. unt
  • 600 ml. lapte
  • 120 gr. făină
  • 45 gr. cacao
  • 4 ouă
  • 150 gr. zahăr
  • 30 ml. cafea espresso (opțional)
  • zahăr praf și fructe pentru ornat
Instructions
  1. se topește untul într-o crăticioară și se lasă deoparte să se răcească
  2. laptele se încălzește și se lasă deoparte
  3. într-un bol se amestecă făina și pudra de cacao
  4. albușurile se bat spumă tare
  5. gălbenușurile se mixează bine cu zahărul până când devin cremă; se adaugă untul topit, cafeaua espresso (atenție să nu fie foarte fierbinte!), făina amestecată cu pudra de cacao și laptele călduț; se mixează la viteză mică, pentru că altfel riscați să faceți “puţină mizerie” prin bucătărie :)
  6. în compoziţia obţinută se adaugă treptat albuşurile bătute spumă
  7. compoziţia obţinută (va fi destul de lichidă, deci nu vă speriaţi!) se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit o tavă de dimensiuni 28 x 20 cm) şi se pune la cuptor pentru aprox. 50 minute la foc mediu
  8. prăjitura se taie abia după ce s-a răcit foarte bine

Prăjitura s-a separat foarte frumos: două straturi de pişcot subţire umplute cu o cremă densă de cacao (ca şi o budincă de cicolată puţin mai tare). Vă recomand să o încercaţi, chiar este o prăjitură deşteaptă!

prajitura desteapta cu cacaoPoftă bună!

You may also like...

18 Responses

  1. Irina says:

    Imi ploua in gura!

  2. Maria says:

    Foarte bine ti-a iesit, cred ca e delicioasa !

  3. cris says:

    tocmai ce am scos-o din cuptor.excelenta!
    iti multumesc pentru reteta.
    mult succes in continuare:)

  4. ani says:

    de ani de zile fac varianta “cu vanilie” am auzit de reteta cu cacao si am pus in cea de vanilie cacao ,intradevar este f. buna, data viitoare incerc reteta TA, in poza erata fffff.bine!!!!!

  5. ani says:

    fata mea nu mai are rabdare sa se raceasca complet, o mananca calduta…

  6. Viata fara gluten says:

    Multumesc pentru reteta. Eu am facut-o cu faina fara gluten. Uite cum mi-a iesit: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=203859293155304&set=pb.100005937030471.-2207520000.1394189594.&type=3&theater

  7. Adinutza says:

    Dar ceva pentru crestere nu pui…bicarbonat, amoniac?

  8. nico says:

    Hello,
    Vreau sa incerc reteta si ma intrebam dc ar merge si tava neagra pe care o au cuptoarele de obicei; si care sunt mai mari cam 28 cu 30cm, merge?

  9. Mary Stan says:

    De arome gen rom, vanilie etc nu este nevoie sau iese aromata de la cafea? daca nu pun cafea este nevoie oare sa adaug ceva arome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

UA-32598822-1