Jack si vrejul de fasole

Recent fetiţa mea  a fost împreună cu colegii de la grădiniţă la piesa de  teatru: Jack si vrejul de fasole. A fost foarte încântată de piesă şi câteva zile mi-a tot povestit despre Jack şi despre cum a crescut vrejul de fasole.

jack si vrejul de fasole

Jack si vrejul de fasole

Am profitat de entuziasmul ei  şi am făcut şi noi câteva activităţi frumoase pe această temă:

 • am citit cartea Jack si vrejul de fasole, editura Eduard – este o adaptare după povestea originală scrisă de Joseph Jacobs. Mi-ar fi plăcut să citim povestea originală, dar nu am găsit-o în librării.

jack si vrejul de fasole, editura eduardTextul este scris cu caractere destul de mari,  deci este o carte potrivită pentru copiii care abia învaţă să citească. Cartea conţine şi ilustraţii sugestive, care au fost analizate cu mare interes de către fetiţa mea.

jack si vrejul de fasole

 • l-am ajutat pe Jack să găsească drumul corect spre casă rezolvând acest labirint:

labirint Jack si vrejul de fasole

 • am unit punct cu punct această planşă şi în final am descoperit scena în care Jack vinde văcuţa pentru cinci boabe de fasole:

desen punct cu punct

jack si vrejul de fasole, decupat si lipit

jack si vrejul de fasole

  • am colorat diferite planşe codificate cu cifre sau litere, ocazie cu care am recapitulat cifrele şi literele pe care le cunoaştem:

jack si vrejul de fasole

jack si vrejul de fasole

  • ne-am folosit de aceste planşe de desenat şi am exersat cifrele şi culorile şi în limba engleză
 • am adus de la bunici câteva boabe de fasole pe care le-am pus într-un borcan cu vată îmbibată în apă. Pe parcursul câtorva zile am studiat transformarea boabelor de fasole în plante de fasole:

ciclul de viata al boabei de fasole

 • acum aşteptăm să crească plantele de fasole şi să studiem următoarele etape: florile, păstăile şi boabele de fasole din interiorul păstăilor.

fasoleTotuşi, dacă plantele noastre nu vor rezista în ghiveci, vom relua această activitate la vară în grădina bunicilor!

Spor la joacă!

5 Responses

 1. Dana says:

  Wow, cate activitati ai facut legate de o poveste.Felicitari Adriana pentru implicarea ta in educatia fetitei.

 2. Oana says:

  Buna ziua! Super tot ce ati facut. Nu mai aveti cumva cartea de povesti sa-mi faceti poze sau sa scanati imaginile povestii si sa-mi trimiteti pe email? Multumesc!

 1. January 30, 2014

  […] editura Arthur Jack şi vrejul de fasole, editura Eduard – aici sunt activităţile noastre: Jack şi vrejul de fasole Regatul de gheaţă, editura Egmont O noapte cu ninsoare, editura InfoDAR O zi de iarnă, editura […]

 2. September 4, 2014

  […] activitățile noastre pe baza cărții Jack și vrejul de fasole am combinat exercițiul de tăiere cu foarfeca cu activitatea de tipul counting […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *