Cum putem “recicla” mamaliga ?

You may also like...

12 Responses

  1. Iulia S. says:

    O tai felii si o incalzesc in tigaie (uneori pun si un pic de ulei, dar nu asa de mult incat sa o prajesc) si o folosesc pe post de paine la masa urmatoare. Trebuie sa fie relativ tare mamaliga pentru operatiunea asta.

  2. Ligia says:

    Si noi tot asa, o punem la tigaie sau in tava la cuptor, cu putin ulei si multe mirodenii, pana devine crocanta la exterior. Am incercat la un moment dat sa pun si niste branza rasa deasupra si iar a iesit bine. Tot asa, am vazut crutoane – mamaliga taiata cubulete si rumenita putin, apoi pusa in supe. Si daca mi se intampla sa fac multa (nici eu nu nimeresc des cantitatea de malai) fac ceva budinca la cuptor cu ce mai am prin casa.

  3. Calin says:

    Mamaliga cu lapte era metoda principala de reciclare a mamaligii la noi in casa. Daca ramane suficient de multa, poti in cerca si o budinca de mamaliga: intr-un vas de yena pui mamaliga, amestecata cu branza si smantana si un strop de ulei pe margini, razi cascaval cu ou batut si il torni deasupra si pui la cuptor pana se rumeneste cascavalul.

    • adriana adriana says:

      In mamaliga cu lapte am reciclat-o si eu aseara 🙂
      Cred ca ar merge si mamaliga cu iaurt. bunica mea mai facea si aceasta combinatie…
      Budinca de mamaliga am trecut-o pe lista de “to do”. Mersi!

  4. gavrilia says:

    http://www.lauraadamache.ro/2009/01/piadine-de-mamaliga.html

    Aici e un mod de a recicla; noi am făcut şi copii au mâncat tot, înainte de a le termina de copt 🙂

  5. Antonia says:

    Noi facem “polenta pizza”…..peste un strat de mamaliga pus intr-o tava yena pun un strat potrivit de zacusca si deasupra rad branza(telemea, de burduf sau cascaval). Dau la cuptor cam 10-15 minute, sa se topeasca branza. Reteta clasica gasesti pe google, am facut variante, dar aceasta e cel mai la indemana si copiilor le place f mult!!

  6. Paula says:

    Uneori din mamaliga, nu foarte tare, modelez bilute in care pun bucatele de cas/cascaval pe care le prajesc ca si chiftele in ulei, doar ca foarte putin sau le pun la cuptor si la sfasit mai rad niste cas/cascaval peste ele.

    Sigur pentru acum nu mai iti e de folos ideea dar poate pe viitor

  7. Maria says:

    Eu o feliez relativ subtire, dar cat sa se tina laolalta, o prajesc la tigaie in foarte putin ulei, la foc tare si presar muuuult piper

  8. o femeie says:

    oua ochi la urmatoarea masa. Inmoi mamaliga cu drag in ea.
    In copilarie puneam la masa urmatoare mamaliga rece in borsul fierbinte, si mancam asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *