Idei de jocuri de familie?

La rugămintea unei cititoare vreau să deschid următorul subiect de discuţie: Ce jocuri de familie aveti sau ce jocuri recomandaţi?

board games

 1. Nu te supăra frate – este un joc de genul toti impotriva tuturor. Pot fi cel mult 4 jucatori, minim 2, fiecare cu câte o echipa de 4 pioni. Jucatorul isi alege culoarea si echipa de pioni care sa il reprezinte. Scopul jocului este sa ajungi cu propriile piese la final, pe locurile indicate cu propria culoare. Initial piesele sunt în coltul tablei, in casa, si intra în joc doar daca dai 6 cu zarul.Tabla trebuie parcursa de fiecare pion în sensul acelor de ceasornic pâna când acestia ajung toti în casa. Jucatorul ai carui pioni au ajuns primii în casa câstiga. Simplu, nu? Pionul se misca atâtea patratele cât indica numarul de pe zar. Daca dai sase mai arunci cu zarul înca o data.
 2. Monopoly Junior – Copiii intră în contact cu lumea Monopoly și învață, prin joc, despre administrarea banilor. Este jocul pentru adulți realizat în varianta simplă de înțeles pentru copii!

Lista rămâne deschisă! Aştept sugestii din partea voastră!

8 Responses

 1. Silaghi Gherlinde says:

  Domino. – e un joc pe care il jucam cu precadere pe perioada de iarna pentru ca avem timp mai mult la dispozitie.

 2. Roxana says:

  Jocuri de memorie 🙂 E foarte distractiv si stimulativ!

 3. Adela says:

  Mai am cateva dar nu prea am timp sa postez pe blog! Spor in toate si mai ales la joaca!

 4. melly says:

  Si noi avem colorama, creionul fermecat, scrable dar ne jucam si sah (un sah fara reguli :)doar de distractie, atat cat se poate face cu un copil de imediat 4 ani), mai ne jucam bingo, remi, cu carti de joc, seriile de cartonase de la Ed.Gama -Scrie si sterge, cu cartile de joc, tot de la ed.Gama -cele cu animale … si ar mai fi, poate reusesc sa-mi fac timp sa particip cu ele in colectie.

 5. nu stiu says:

  conquiztador varianta pe carton(cea cumparata)
  sa va lamuriti
  nu varianta online

 6. Bianca says:

  Pantomime, la început e distractiv, însă după prima utilizare nu mai are farmec 🙁
  Sau… jocuri cu cărți 🙂

 1. November 20, 2013

  […] Adriana a deschis o colecție minunată în care se strâng o mulțime de idei de jocuri pe care să le […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *