Briose de vanilie, reteta din revista Delicii la cuptor

Am cumpărat zilele trecute primul număr al revistei Delicii la cuptor. A costat doar 5.90 RON, iar în acest preţ a intrat revista + 6 forme de brioşe din silicon.

Prima reţetă pe care am testat-o din această revistă este reţeta de briose de vanilie cu crema, şi am fost foarte mulţumită de rezultat:

briose de vanilie cu crema

Briose de vanilie

Ingrediente pentru brioşe:

  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahăr tos fin
  • 2 ouă mari
  • 125 gr. făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 3-4 picături esenţă de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

  • 75 gr.unt
  • 2 linguri lapte
  • 2-3 picături esenţă de vanilie
  • 225 gr. zahăr pudră

Mod de preparare brioşe:

  • într-un bol mare batem untul cu zahărul până când amestecul devine pufos şi de culoare deschisă
  • într-un vas separat batem cele 2 ouă cu un praf de sare
  • cernem făina şi o amestecăm cu praful de copt
  • în bolul cu untul bătut spumă adăugăm treptat ouăle, făina+praful de copt, laptele şi esenţa de vanilie
  • umplem formele de briose (vor ieşi aprox. 12 brioşe sau 24 mini-brioşe) cu compoziţia obţinută şi introducem tava în cuptor la 180 grade pentru aprox. 15+20 minute (facem testul cu “scobitoarea”)

Mod de preparare cremă:

  • într-un bol mare batem untul cu zahărul pudră până când amestecul devine pufos şi de culoare deschisă
  • adăugăm cele 2 linguri de lapte şi esenţa de vanilie

Mod de prezentare:

  • după ce s-au răcit, ungem brioşele cu cremă (din mijloc spre margini)
  • decorăm cu biluţe colorate, fructe (zmeură, mure, afine, etc)

Poftă bună!

2 Responses

  1. Silaghi Gherlinde says:

    si eu am luat revista si exact la reteta aceasta m-am oprit, nu am reusit inca sa o fac dar cu prima ocazie sigur o facem si noi…..

  1. January 24, 2017

    […] brioșe, după rețeta de aici: brioșe de vanilie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *