Negresa, o reteta simpla şi ieftina!!!

You may also like...

178 Responses

  1. luckyrock says:

    eu o fac pe aia de pe ambalajul de la Dr. Oetker. [de la cacao]
    e buna. dar parca am pus mai putina cacao decat scrie in reteta.

  2. Adriana says:

    lucy, incearc-o si pe aceasta. este foarte, foarte usor de facut :)) si foarte buna!!

  3. Antonia says:

    Am facut-o, acum am gustat-o, a iesit foarte buna, am pus si niste cubulete de rahat in compozitie si niste miez de nuca aproape intreg.Eu facusem varianta de post a Iulianei si a fost f buna si asa.Multumesc!

    • Adriana says:

      Cu multa placere! Sa va fie de bine!
      Daca bine retin, Iuliana are aceasi reteta, doar ca laptele este inlocuit cu apa.
      Si mie imi place sa incerc tot felul de combinatii, dar la rahat+nuca nu m-am gandit. Mersi de idee!

  4. Adriana, acum fac negresa dupa reteta ta !

    Miroase atat de bine in bucatarie!

    An nou fericit ! :)

  5. e fff buna…multumesc!!!

  6. Anonymous says:

    ce marime are tava pe care ai folosito :)?

  7. Anonymous says:

    MINUNAT! A iesit super! Am facut de doua ori in weekend. Pe deasupra am pus crema de vanilie!

  8. Anonymous says:

    A fost delikioasa

  9. Anonymous says:

    cam cata cantitate iti iese eu vreu sa fac mai multa atunci trebuie sa bag mai mult din fiecare ingriedent?

    • Adriana says:

      din cantitatile din reteta iese o tava de 25×35 cm.
      daca doresti sa faci o cantitate mai mare, poti sa dublezi ingredientele sau sa coci prajitura de doua ori. Eu as opta pentru a doua varianta :)

  10. Anonymous says:

    am doar 14 ani si asta e prima prajitura pe care vreau so fac si desta nu stiu:)

  11. Anonymous says:

    a iesit super :D wow e chiar tare usoara :D am pus in ea si ciocolata si visine :D

  12. Anonymous says:

    super buna am facut-o chiar azi multumesc de reteta

  13. ady says:

    cate portii au iesit ? asta m-ar interesa

    • adriana adriana says:

      nu pot sa-ti spun in portii, depinde ce inseamna pentru fiecare o portie :)
      tava in care am copt-o are urmatoarele dimensiune 22x30cm, poate te ajuta acest lucru sa-ti dai seama… estimez undeva intre 12-14 portii…

  14. iulia says:

    negresa este prajitura mea preferata si tot incercam diverse retete care azi imi reuseau maine nu mai ieseau la fel, nu stiu de ce ………….ASTA E SUPER !!!!!!!!!!!!!!!Ca in reclame:EFORT MINIM,SUCCES GARANTAT!!!!!!!!!!!

    • adriana adriana says:

      iulia, ma bucur mult ca aceasta reteta este pe placul tau!
      si eu am facut-o de foarte multe ori si de fiecare data a iesit si a fost mancata aproape instant :)

  15. Anca says:

    Acum o fac si eu. Ma rog sa-mi iasa ca maine vine soacra mea. Am mai facut o prajitura tot negresa insa cu alta teteta si nu mi-a iesit. Doamne ajuta!!!

  16. Anca says:

    Scuze reteta. La ora asta si cu stresul …

  17. Daniela says:

    O sa fac si eu pentru duminca negresa, sa o papam cu o bila de inghetata de vanilie facuta de mine :)
    merci si week-end placut!

  18. Gavrila Dorina says:

    Iti multumesc tare mult ptr. reteta din comentari vad ca este foarte buna maine am so fac.

  19. Ligia says:

    Am si eu o reteta simpla ( zic eu) : 1 ou, 1 margarina Rama, 1 cana zahar, 1 praf de copt si faina cat cuprinde, atat cat sa poti intinde doua foi. Intre foi poti pune : mar ras amestecat cu scortisoara si zahar, o crema de branza dulce cu gris, etc. Optional, in compozitia pentru foi am adaugat lamaie inghetata data pe razatoare ( dupa gust); ofera in final un gust dulce- acrisor foarte placut intregii prajituri. Ultima oara cand am facut-o, dupa ce am decupat foile dupa forma tavii, mi-a mai ramas un bulgare de aluat, pe care l-am intins din nou si am decupat forme de inimioare pe care le-am asezat dupa imaginatia mea pe ultima foaie de copt ( normal :)). Se lasa la copt 30 – 40 min. la foc potrivit ( dupa ce s-a incalzit in prealbail cuptorul), apoi la urma se pudreaza cu zahar/ zahar vanilat. Pofta buna !

  20. Negresa este pentru mine reteta salvatoare, cand am oaspeti neasteptati :) Dar folosesc o reteta de post, de la Laura Sava (http://www.laurasava.ro/2008/04/08/negresa-de-post/), imposibil sa nu am toate ingredientele in casa si se face foarte rapid… :)

  21. Luci says:

    Si eu fac acum negresa dupa reteta ta. Ce am schimbat a fost uleiul cu untul topit (respectand canditatea de la ulei specificata de tine – respectiv am topit untul si am pus 1/2 cana). Este acum in cuptor si creste tare vesela.

    Multumesc mult entru reteta, maine copii la serbare se vor delecta cu aceasta prajiturica rapida si gustoasa!

  22. irina says:

    Am citit reteta si mi se pare super usoara si super buna.Au trecut mai bn de 15 ani de cand nu am facut o negresa dar acum vreau sa o fac si sa o duc la scoala la fata mea care isi ia ramas bun de la colegi ptr ca o mut la alta scoala si ptr ca vreau sa le arat spaniolilor ca si noi romancele stim sa facem pe linga mancare si dulce.Sper sa-mi iasa delicioasa.

  23. Liliana says:

    Delicioasaaaaaa si foarte simpla, tocmai am mancat jumatate de tava( doar eu), merge de minune alaturi de o cana de lapte rece. Abia astept sa guste si sotul diseara, daca mai ramane :)) . Multumim de reteta

  24. stefan mihaela says:

    VA multumesc ptr reteta foarte buna,am facuto si eu si chiar aveti dreptate caeste ieftina si buna. MUltumesc !!!!

  25. Palaghia Elena says:

    Am facut si eu reteta astazi si a iesit foarte pufoasa si gustoasa,doar ca s-a crapat in mijloc .Oare am lasat-o prea mult la cuptor?

  26. calin ioana says:

    aaaa iesit excelent prajitura multumesc

  27. nikol says:

    super buna reteta ! :)

  28. anonymus says:

    e super si f buna…eu am facut tort din ea

  29. Stefania says:

    Felicitari pentru reteta! E chiar de mare ajutor. Am 14 ani si fac ptr prima data negresa, si mi-a iesit perfect!:)

  30. anonymus says:

    e super o fac tort aniversar

  31. Cerasela Andreescu says:

    Deci….e atat de simpla retzeta ca eu am uitat sa pun ulei…noroc ca mi.am dat seama imediat si am scos.o din cuptor dupa 2 min….am remediat.o si akm astept sa vad cum iese…:))

  32. Cerasela Andreescu says:

    A iesit suuuuupeeeerrr o recomand si celei mai lenese persoane….usor de facut si mi.am inebunit prietenii pe faceb cu pozele…foarte buna…multumesc pt reteta cu siguranta o mai fac!!!

  33. cryss says:

    acum nincerc sa o fac daca e buna iti spun

  34. mirela says:

    am incercat reteta ta,este in cuptor,abia astept sa vad cum imi iese.

  35. mirela says:

    e suuupeeeeeeeeeer.

  36. mirela says:

    multumesc pt.reteta

  37. raluca says:

    Buna ziua tuturor! Opera mea este in cuptor, nu stiu de ce am impresia ca am pua prea multa faina….va tin la curent cu ce mi-a iesit….sper sa ma pot mandri cu negresa mea….va pup

  38. Manuela Gabriela says:

    Eu am facut astazi dar nu mi a crescut destul.

  39. raluca says:

    Nici mie nu mi-a crescut destul si cred ca am pus un pic cam multa faina….dar a iesit delicioasa…si o voi mai incerca!multumesc pentru reteta….aaa…eu am pus gem de cirese amare si stafide

  40. raluca says:

    Se pare ca nu,am respectat la toate mai putin la faina,dar a fost un succes pana la urma.sotului si fiicei mele le-au placut si o voi repeta cu siguranta!

  41. Manuela Gabriela says:

    Da Adriana am respectat reteta.nu stiu ce sa intamplat.la cate grade se coace? Poate sm pus prea putin bicarbonat? Poate a fost focul prea tare? Nu am idee

  42. madalina says:

    Buna ziua,prajitura mea e in cuptor va anunt cand e gata

  43. madalina says:

    A iesit super

  44. Saghin Mariana says:

    ciao, am incercat reteta ta. este prima mea prajitura la cuptor. felicitari pentru reteta ta fast au iesit exact ca dupa reteta. Nu stiam la cate grade dar m-am descurcat. eu le voi chema mulatre :) ca erau mai mult maro decat negre, ce zici daca pun mai multa cacao data viitoare?
    multumesc, sotul meu o sa fie incantat cand va vedea ce i-am pregatit doar pentruel!
    Mariana

  45. ana says:

    buna…..super reteta ta acu sa vad ce-mi iese(e la cuptor).O singura nelamurire am…compozitia trebuie sa curga?…ca mie mi-a iesit tare ca am intins o in tava cu o spatula,mentionez ca am respectat intocmai ingredientele

  46. ana says:

    daca trebuia sau nu sa curga e mai putin important intrucat a iesit super.A venit sotul meu de la serviciu si a mancat aproape toata tava:)super reteta!

  47. ramonafacalet says:

    buna,azi am pofta de negrese,si azi fac dupa reteta ta,este ft rapida,sper sa-mi iasa.

  48. Roxana says:

    Delicioasa mi-a iesit. si e si foarte usor de facut. prea usor. o joaca de copii. multumesc mult de reteta.

  49. andreea says:

    miroase f bine dar nu creste..am pus praf de copt in loc de bicarbonat…:((oare ce nu e bine…?

  50. ioana says:

    Si eu am facut si a iesit foarte buna

  51. Roxana says:

    eu am pus praf de copt si mi-a crescut, a iesit foarte buna. am facut umplutura dubla si am pus 2 plicuri de praf de copt.

  52. carmen says:

    acum prepar si eu prajitura e deja la cuptor !!!! sper sa imi iasa si mie!!!!!!! dupa ce e gata va spun!

  53. carmen says:

    SUPER PRAJITURA!!!!!!!!!!!! MI-A IESIT!!!!! HMMM BUNA SI GUSTOASA!!! MERSI ADRIANA!!!!

  54. cristiana says:

    Salut… fac aceasta negreasa de mult timp e foarte bunaaa… dar in ultimul timp am vrut sa fac ceva mai neobisnuit fac aceeasi reteta doar ca nu pun cacao in toata la sfirsit dupa ce am pus toate ingredientele impart in doua aluatul in o parte pun cacaua iar in cealalta nu pun nimik. Dupa aia iau o forma de 26/32 si incep sa pun o lingura mare din aia cu cacao dupa din aia simpla si tot asa…la urma iese parca niste cercuri sau mai simplu ca liniile tigrului… este si gustos si frumoos … :)

  55. Raluca says:

    Deci acum o incerc , e in cuptor si creste superb..sper sa aiba si un gust bun !

  56. adelle91 says:

    are ceva daca pun in loc de gen finetti?

  57. Catalina says:

    Super .. felicitari Adriana, este o prajitura simpla, ieftina , usor de facut si foarte delicioasa. am fost tare incantata de felul cum a iesit!
    Multumesc pentru reteta !

  58. masu cristina says:

    felicitari ptr.aceasta reteta,am probat-o si a iesit minunataaaaaa!!!nu ma mai saturam,eram un pic sceptica la inceput cand am citit-o dar,m-a da gata dupa ce am gustat-o!! simplu,ieftin,frumoasa si extraordinar de buna!!

  59. Toba Alexandru says:

    Acum o incerc,fac dublu ingredientele,sper sa iasa buni buni :D pt sotia mea dulce,este insarcinata si are pofte :D..ms pentru reteta Adriana :*

  60. Ana says:

    Eu an doar 13 ani si am facut prajitura de 15 ori pana acuma si e prefereta mea o ador dar eu inloc de 3linguri de gem pun nuca e foarte buna puteti incerca .Pofta buna!!!

  61. balan petronela says:

    hei!mai vrem retete asa simple si bune bune.am facut astazi prajitura ta si a iesit super bine….cu glazura de ciocolata.a placut la prietenii mei si sotului meu la fel.multumim de reteta!!!!

  62. mihaela vacaru says:

    foarte buna mi-a placut enorm de mult

  63. dragan madalina says:

    este foarte buna……………………………………………….. si sper sa fa placa si voua cum imi place mie

  64. cornelia says:

    Acum fac si eu sunt curioasa cum imi iese

  65. alina says:

    Nu sunt f priceputa in ceea ce priveste prajiturile,deoarece de fiecare data cand fac cate ceva dulce respect reteta pas cu pas ar ba nu creste,ba trb sa pun cate ceva mai mult,dar aceasta negresa mi-a iesit din prima!.chiar si mama s-a miray cat de bine mi-a crescut!
    Multumesc frumos de aceasta minunata si simpla reteta :)

  66. Ely says:

    Este o reteta foarte usoara si este o prajitura delicioasa.De cate ori am facut aceasta reteta a avut foarte mare succes.Multumim.

  67. Andreea says:

    Din aceasta compozitie eu fac chec diferenta este ca pun 2-3 oua :)
    nu sunt multumita ca trebuie pus asa mult ulei, eu pun cam jumatate de cana la 2 checuri.
    voi incerca si eu reteta ta, dar sigur nu voi pune 1 cana cu ulei, voi incerca cu 1/2…vom vedea ce iese iar in loc de gem voi pune doar nuca si glazura o fac eu si ornez cu nuca, iti dau verdictul dupa craciun :) ( atunci intentionez s-o fac )

  68. mihaela says:

    a fost delicioasa

  69. Deea says:

    Auziti , cand spuneti 1cana ~250 g , o cana de ce? de apa ? de lapte?

  70. Cristina says:

    Buna Adriana! E prima data cand ajung pe blogul tau, pentru ca e prima data cand vreau, si chiar o sa fac foaarte curand :), negresa. Intrebarea mea este urmatoarea: As vrea sa pun un.. ”sos” de cacao peste ea la final, asa mi-a facut mie o prietena si mi-a placut foarte mult, dar nu stiu cum se face. ma poti ajuta? Multumesc! Sper sa-mi raspunzi in timp util, daca nu… improvizez si-ti spun ce-a iesit ;). Pup cu drag.

  71. alina says:

    Buna seara !! Super simpla retetaaaaa…..In urma cu 1 minut am bagat tava la cuptor…is curioasa..sa vedem ce o sa iasa…. ;-) desi cred ca am facut o ” boacana” – am pus un pliculet de praf de copt in loc de bicarbonat….. :-( .. ma batea gandul sa fac ciocolata menaj topita sa torn pe deasupra la final dar mi-e lene sa ies :))) si nu am in casa ciocolata . La multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  72. Saresya says:

    Hop si eu!! A doua oară in viata am facut prăjitura dupa ce pe prima am ars-o. Nu suport sa gătesc cu măsuri si vase multe.
    Reteta asta m-a foarte tentat ca mazgalesti numai doua blide mari si late.
    Si culmea a si ieșit,buna rau de tot.pe lângă lapte am pus si 2 linguri de smântână,iar gemul de portocale cubulete.
    Pana m-am sucit de trei ori prin casa,s-a terminat.
    Tre’ sa ma apuc de alta. Dublez doza.
    Multam frumos!!!

  73. Ana says:

    Daca nu am lapte,pot inlocui cu lapte? Are ceva?

  74. Ana says:

    Am vrut sa zic apaa :)

  75. loriana says:

    nu trebuie si praf de copt?

    • adriana adriana says:

      Loriana, nu trebuie praf de copt!.
      Reteta are 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, care este mai mult decat suficient pentru a face prajitura sa creasca!

  76. beatrice says:

    la cate grade se coace ? si daca nu am foaie de copt se poate pune si fara ?

    • adriana adriana says:

      Beatrice, eu o coc la foc mediu… nu am un cuptor performant, dar cred ca merge undeva la 160 de grade
      Daca nu ai foaie de copt poti sa tapetezi tava cu putin ulei/unt si faina

  77. beatrice says:

    multumesc frumos. o sa testez ..poate chiar azi .

  78. emma emy tha says:

    e foarte bun …………………………ingrediente putine

  79. mirabela says:

    Super reteta.Cu bebe mic, nu prea am timp de retete complicate.Asa ca asta a venit la fix.Mai ales ca sunt fan negrese.Nu vreau sa exagerez, dar parca nu am mancat la nimeni asa bune.Eu am avut cativa Mos Craciuni de cioco, i-am sfarmat si i-am pus, si ceva miez de nuca.Sunt mandra de ce mi-a iesit.Merci mult!!!!!!!!!!!!!

  80. Gabriela says:

    Bicarbonatul se poate înlocui cu praf de copt?

  81. raluca says:

    Am sa o incerc si eu azi.sper sa imi iasa buna

  82. Andreea says:

    Felicitari pt reteta! Aveam alta modalitate d a face negresa…dar ma plictisisem d ea. Am incercat-o azi si o repet si maine(nu a fost d ajuns)…~..~<3…ast si alte retete dak mai ai

  83. Valentin says:

    prajitura nu are nici un gust…decat cel al fainii, e seaca si aspra…nu am folosit gem sau ceva…blatul e sec…si fara gust…nu mai repet reteta. multumesc oricum

  84. Savina says:

    Acum am termint-o de facut si e minunata! Totdeauna mi-a fost teama sa fac negresa pentru ca nu prea o nimeream dar cu asta nu poti da gres. Eu am pus pe deasupra glazura de ciocolata. Data viitoare o sa pun si fructe confiate in ea. Multumesc tare mult.

  85. Dudy says:

    Buna… suna gustos. vreau so fac aku. dar din cate stiu bicarbonatu se stinge cu otet sau cu lamaie… ca altfel nu creste. dar la reteta asta nu trebuie stins? pun o lingurita si atat ?? odata am uitat sa pun si nu a crescut, era tare, a iesit naspa rau. alta data n-am pus faina cum trebuie. a iesit prea sfaramitata:)) e belea mare cu negresa mea :D pup

  86. Lenuta Stirbu says:

    arata super !o sa incerc si eu !

  87. Cristina says:

    Eu folosesc reteta ta de anul trecut si imi place.Bravo !

  88. Ana says:

    in loc de bicarbonat pot pune praf de copt ?

  89. Mioara Dinu says:

    Am facut,,negresa” si a iesit super!buna reteta -rapida si fara multe,,frecusuri”!multumesc Adriana!

  90. Mihaela says:

    Grozava reteta! Am facut multe combinatii, insa azi am facut briose cu nuca de cocos. La sfarsit compozitia era cam groasa si am pus putina apa minerala. Cand le-am pus in forme am pus fructe in mijloc, o tura prune uscate si una capsuni proaspete. Au iesit super bestiale:D, foarte fragede si bune! Si, timpul de coacere a fost mai scurt, intre 15-20 min la 200C.

  91. Elena says:

    A iesit super buna si este foarte rapida!Iti multumesc din suflet pt reteta.Foarte buna!

  92. bianca says:

    mama a facot-o si este buna!

  93. Lavinia says:

    Acum o fac si miroase ffff bn si e ffff buna la gust de mai sti retete asa bune usoare si ieftine spunemi mersi pop

  94. Doly Didu says:

    Hey….Buna . Reteta asta e super usoara si e gustoasa pana si eu am facut-o si am 13 ani . In ori ce caz faina reteta :3 :)

  95. gabitza says:

    E ff buna :) eu cel mai rapid fac pandispanul .. 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 10 linguri faina si cacao + putina esenta de rom (asa fac eu) .. separ albusurile de galbenusuri, albusurle se amesteca cu zaharul, galbenusurile cu uleiul, se toarna galbenusurile peste albusuri si zahar, apoi praful de copt, faina , cacaoa si esenta de rom .. nu las f mult la cuptor .. vreo 15-20 min … mi se pare f rapida reteta si gustoasa..

  96. Am incercat si eu acum desi nu este priama care o fac, dar am optat pt reteta ta deoarece pana acum nu am adaugat 3 linguri de gem , eu am adaugat stafafide si ca ornament o glazura de ciocolata alba. A iesit super delicioasa. Felicitari tuturor care a incercat aceasta retata !

  97. Mioara Dinu says:

    Am repetat prajitura-negresa-a iesit super,am glazurat,merita sa fie facuta de orice gospodina,nu va da gresi!!!multumim d-na Adriana!!!

  98. lucian says:

    am intrat ( fara cioc-cioc !) ,am vazut reteta,am facut asa cum ai scris……si a iesit foarte,foarte buna ! sincere felicitari ! PS : nu era rau daca postai de la inceput ca bicarbonatul NU se stinge , asta asa,pour la bon bouche…

  99. Onutza says:

    Foarte buna reteta mi-a iesit o prajitura delicioasa…..va multumewsc pentru postarea retetei!!!!

  100. iulian says:

    reteta de negresa este foarte buna

  101. Dydy Daiana says:

    Super tare reteta,eu nu prea am rabdare sa fac prajituri,nu prea am talent,dar culmea asta mi-a iesit din prima si mi s-a parut o joaca de copii sa amesteci toate ingredientele intr-un singur vas.Ma bucur ca am descoperit aceasta reteta.Am facut aseara si azi fac din nou ca a disparut toata.Sotul meu a fost dea dreptul impresionat si m-a intrebat ce am pus in ea ca e buna si arata si f bine.Multumesc pt reteta si astept si altele tot simple si gustoase.

  102. Dydy Daiana says:

    Cum v-am spus am facut iarasi,am respectat reteta ta Adriana ca la carte,iar dupa ce am turnat compozitia in tava am taiat cateva cubulete de rahat si de mere si le-am presarat deasupra,cand am terminat-o am rasturnat-o si am lasat-o asa.Sotul meu a venit cu ideea sa cumparam un tub de frisca si dupa se s-a racit si am portionat-o cand ne puneam in farfurie turnam si frisca deasupra,de la departare aveai impresia ca e prajitura boema.Multumesc inca o data pt reteta.O zi buna.

  103. Cor says:

    E la cuptor :) Sper sa imi iasa si mie la fel de gustos ca voua!!! Revin cand scot de la cuptor!
    Multa sanatate!

  104. Cor says:

    Creste … Inca 10 min :-)

  105. Cor says:

    A iesit perfecta!!!! :-) Am adaugat glazura DUO de la Dr. Oetker si s-a potrivit :-) Multumim de reteta, o pastrez la favorite!

  106. cati says:

    Super,am facut si eu astazi negrasa, foarte buna am pus bucati de ciocolata in ea si a iesit buna …….multumesc Adriana

  107. Florin says:

    Acum am bagat -o si eu la cuptor.Astept rezultatul!

  108. Marina says:

    E foarte foarte usor de facut!!! Eu am 12 ani si nu ma pricep foarte bine dar de data asta a fost foarte usor akum e la cuptor la 175°. Inca nu e gata ! Dar abia astept sa fie gata! Cred ca o sa iasa supperr
    buna !

  109. Anca says:

    E extraordinara! Astazi as fi mincat ceva bun, dar n-avem chef de lucruri complicate… Am gasit reteta asta si am si incercat-o, am folosit gem de visine si am pus si cam un pumn cu nuca, taiata marunt. Sotul meu a fost foaaaaaaaaarte incintat de ea, la fel si eu, fetita mea de 6 ani si probabil si cea mica de 1 an, care… doar deschidea gurita sa-i mai dau :). Multumim de reteta! O si trec la favorite ;)

  110. Andreea says:

    Acum am bagat tava la cuptor… Prima mea prajitura! Vedem ce iese! Gasisem la magazin punga avand compozitia deja facuta dar m.a tentat rau postarea ta ce pare o reteta atat de simpla! Vedem….

  111. gina says:

    e in cuptor!!!!!abia astept sa o gust!

  112. Simona says:

    Marturisesc ca eram pesimista cind am inceput sa fac acest dulce ,dar tin sa-ti multumesc si confesez ca a iesit un spectacol.Felicitari esti de apreciat la cit mai multe retete asa bune si simple.

  113. Ria says:

    Am adoptat retetat asta cam de 6 luni…… este foarte rapida…iar faptul ca miroase de spectaculos in bucatarie …nu mai vorbim. Se pastreaza bine la temperatura camerei si 5 zile… Aproape ca da dependenta gustul ala de ciocolata neagra… aveti grija :)

  114. Briana says:

    Simpla rapida si cu ingrediente mereu la indemana!! E prima negresa pe care o “execut” :) si sunt f multumita de rezultat! Am facut-o de mai multe ori in diverse combinatii, cu visine intregi, cu gem, cu nuca, fructe deshidratate, ciocolata neagra…iar ultima data am improvizat un tort din ea (crema de capsuni deasupra si in blat dupa coacere – minunat!). Pe viitor as inlocui uleiul cu unt topit, oare ce schimbari ar face aspectul asta?
    Felicitari pt blog si multam pt reteta!

  115. irina says:

    foarte buna prajitura am facut-o in seara asta a iesit super.intradevar ieftina simpla si rapida.

  116. Andreea says:

    Are ceva daca pun deasupra nuca de cocos??

  117. acadelroz says:

    extrem de buna reteta
    acum 20min am scos o din cuptor si nu m am putut abtine sa nu tai sa gust chiar daca nu s a racit inca,
    in loc de gem eu am pus dulceata de visine si 3 linguri de nuca rasa pt ca mi s a parut prea apoasa compozitia.
    abea astept sa se raceasca sa i pun glazura si sa tabaram pe ea:))))

  118. Mara says:

    Draga Adriana,sincere felicitari pentru reteta.Am incercat-o si eu si vreau sa spun ca a iesit buuuuuna raaaauuuuu….bineinteles asta datorita faptului ca am respectat cu strictete ingredientele.Mai simplu de atat nu se putea!!Inca o data felicitari!!
    Te saluta,
    Mara.
    PS. Asteptam si alte retete la fel de simple.

  119. Mihaela says:

    Chiar a iesit foarteee faina….eu am pus nuci in ea. Am pus si un pic de praf de copt in compozitie. Sunt foarte foarte multumita…..multumim de reteta Adriana

  120. Nicole says:

    E cea mai simpla si mai economicoasa reteta de Negresa. A iesit super faina, bravo !!!

  121. Elena says:

    Incerc si eu,e la cuptor!dar am facut o boacana..am uitat sa pun bicarbonat!sper sa nu ma dezamageasca si sa iasa buna :D

  122. Cerasela Andreescu says:

    astazi am facut iar negresa dar i-am pus niste visine….e delicioasa….as vrea sa pun si poze dar nu stiu cum..

  123. tanasa oana says:

    Buna,am folosit reteta si e super,in schimb am mai adaugat ceva,asta pt k m-am jucat cu fetele mele .Nu am pus prea multa faina pt k nu am mai avut in casa,dar am adaugat biscuiti,iar in loc de gem am folosit o banana si mar,iar deasupra am pus cereale,sincer le-am facut pe plac fetelor si le-am folosit ingredientele preferate.multumim pt sfaturi :)

  124. Ioana says:

    Este intradevar buna… merita incercata de toata lumea care doreste ceva bun dulce si Rapid :) multumesc

  125. Cristina says:

    Am facut prajitura si e delicioasa. Mie insa mi-a iesit un pic sfaramicioasa. De ce oare?

  126. Luciana says:

    Bicabonatul cum se pune?

  127. Betty says:

    foarte usor de facut , si foarte repede
    :)

  128. dani says:

    Indredientele nu treb mixate?

  129. macovei mihaela says:

    Acum am facut si eu reteta ta sunt curioasa cum iese ca de mirosit miroase superr pup

  130. cryna says:

    Bine v-am gasit!
    Foarte buna reteta! Efort minim, economica, efect maxim! Multumim!

  131. Pisicuta says:

    Imi place foarte mult reteta si este foarte simpla de facut :*)

  132. anonim says:

    NU trebuie pus si praf de copt..ca vad ca in imagine e destul de mare?

  133. aaaaaa says:

    Am facut si eu reteta asta… si numai negresa nu este asta…… ai uitat sa spui de glazura…. asa seamana cu un chec de cacao

  134. Diana says:

    Buna ziua :) ! Am venit de la scoala (cls a8a) cu o mare pofta de a manca ceva dulce.. eventual o prajitura gatita de mine. Am mai gatit pana acum tiramisu, clatite, crema de zahar ars, placinta de iaurt, chec marmorat, cornulete cu untura…dar nu am incercat negresa cea laudata de toata lumea. Reteta pare delicioasa si simpla.. iar acum o sa ma apuc sa o prepar. La urma o sa va spun cum a iesit si va trimit poza :*o zi buna.. :)

  135. Sorina says:

    Am facut si eu prăjitura si chiar a iesit buna. Eu am adaugat alune si i-am pus si glazura. Este simplu de facut si gustoasa.

  136. mada says:

    am facut-o dupa reteta indicata si a iesit foarte buna!!! Multumesc mult pentru reteta……aceasta a fost prima mea prajitura la varsta mea

  137. crina elena says:

    A mai facut cineva cantitatile duble ca sa iasă mai înaltă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

UA-32598822-1