Meiul

You may also like...

14 Responses

  1. Raluca M. says:

    Dupa ce am citit despre mei acum la tine, parca as testa si eu. Cred ca saptamana viitoare incerc!

  2. Claudia says:

    Multumesc pentru ca ai recomandat reteta mea, Adriana :)
    Eu nu am mai apucat sa scriu pe blog despre calitatile meiului asa ca mi-a venit ideea, acum dupa ce am citit articolul tau, sa-l recomand in postarea mea despre mei :)
    Asa cel putin cei ce vor sa gateasca meiul vor sti si de ce sa faca asta :)

  3. sofia says:

    Am vazut mei in magazine, nu am cumaparat niciodata, insa am sa cumpar acum ca am citit la tine ca nu-i greu de preparat.

    Oricum, anul asta am mancat pentru prima oara rubara, sparanghel si leurda, a venit ramdul meiului.

    • adriana adriana says:

      Sofia, merita incercat!
      Trebuie sa ne diversificam putin alimentatia, iar meiul este un aliment foarte bogat din punct de vedere nutritiv.

  4. Bianca Roxana Anitei says:

    Eu am dat o comanda mai mare de chestii dintr-astea, printre care si mei si chiar nu stiam ce sa fac cu el;))Multumim pentru detalii..fug acum la reteta!

  5. Bianca Roxana Anitei says:

    Nu cred ca le retin pe toate pentru ca pe unele din ele nu le-am incercat pana acum, asa ca inca nu stiu la ce sa le folosesc;)) , dar iti spun ce imi amintesc: linte verde si rosie, decorticata si nedecorticata, amaranth, mei, pudra de roscove, naut, merisoare, quinoa, miez de caise, granule de soia, orez integral, goji, cuscus, susan. Cam atat imi vine in minte acum.

  6. adina g. says:

    eu imi pun in iaurt simplu 2-3 lingurite de faina de mei si fulgi de ovaz si manac in loc de masa de pranz :)

  7. Lida says:

    In rep. Moldova se gaseste meiul in orce supermarket, este sub forma de boabe sau fulgi. Fulgii sunt foarte buni cu iaurt sau lapte iar boabele sunt delicioase in supa de somon si in alte supe sau ciorbe. Pentru cei ce se feresc de orezul combinat cu carne de porc, pot inlocui boabele de mei la sarmalute cu carne de pui sau vita,doar se pune mai mult zarzavat (ciapa+morcov) pentru a nu iesi prea inecacioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

UA-32598822-1