Briose sarate cu sunca si cascaval

Fac aceste briose sarate foarte des pentru masa de seară şi pentru pacheţelul de şcoală pentru L. sau pentru gustarea mea de la servici. De asemenea, este o reţetă foarte potrivită pentru a folosi resturile de brânză/caşcaval şi şuncă/mezeluri (deşi în ultima perioadă cumpărăm foarte rar mezeluri) şi a le transforma în ceva delicios.

Briose sarate

Ingrediente:

  • 160 gr. făină
  • 1 vf. cuţit sare
  • 1 vf. cuţit praf de copt
  • 2 ouă
  • 50 ml. ulei de măsline sau orice alt tip de ulei
  • 100 ml. lapte
  • 150 gr. caşcaval/telemea + şuncă/diferite mezeluri
  • puţină verdeaţă (frunze de pătrunjel, frunze de mărar, cozi de ceapă verde,…)

Mod de preparare:

  • am amestecat bine cu mixerul: făina, ouăle, uleiul, laptele, sarea, praful de copt
  • am adăugat caşcavalul/telemeaua + şunca
  • am adăugat verdeaţă tăiată mărunt
aluat briose sarate
briose sarate
briose in tava de silicon
  • am lăsat brioşele la cuptor la 180 grade pentru 15 – 20 de minute
briose sarate cu cascaval si sunca
Rezultatul: briose sarate pufoase şi foarte gustoase!!!
briosa sarate cu cascaval si sunca
Poftă bună!

16 Responses

  1. Aa. says:

    Ce idee buna! Faceam chec cu cascaval si ciuperci, sunca, etc, dar cred ca iese mai bine ca briose si merge de minune la micul dejun, langa o cana de iaurt!

  2. Anonymous says:

    Ador briosele!Si ma bucur de orice reteta!
    Gabi.

  3. Daniela says:

    Pentru amestecat ingredientele folosim mixerul? Sigur le fac si eu, tare imi mai plac briosele, de orice fel ar fi ele, dulci sau sarate 🙂

    • Adriana says:

      Daniela, făina+ouăle+uleiul+laptele+sarea+praful de copt le-am amestecat bine cu mixerul, iar dapa ce am adaugat cascavalul/telemeaua+sunca+verdeata am amestecat cu furculita (sa ca nu se sfarame prea tare branza telemea)

  4. Daniela says:

    la prima de ma refeream..deci, da, cu mixerul 🙂
    le voi face si eu zilele astea.
    merci 🙂

  5. Anonymous says:

    Am urmat si eu azi instructiunile din reteta ta pt. ca eram nerabdatoare sa fac si eu aceste briose , mai ales ca mi am achizitionat tava si cosuletele, si vreau sa ti zic ca pe lingfa faptul ca sunt simple de facut au iesit superrr! Iti multumesc.

  6. Petronela says:

    Draga Adriana,le-am facut azi cu branza de oaie si sunca de pui. Am adaugat in plus castravete murat taiat cubulete mici si doua linguri de mustar. Sunt delicioase!
    Multumesc pentru reteta!

  7. georgeta says:

    Eu fac frecvent briose cu tot felul de compozitii. Dar intrebarea mea este: la reteta ta se lipesc briosele de hartie sau se desfac frumos?

  8. georgeta says:

    Multumesc frumos.

  9. ioska says:

    ce bine merg si cu bere :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *