Salata de arpacas

Săptămâna trecută am pregătit această delicioasă salata de arpacas:

Ingrediente:
– arpacaş
– ceapă roşie
– spanac verde
– gogoşar murat
– telemea
– măsline
– ulei de măsline
– sare
– zeamă de lămâie (sau oţet de mere)

Mod de preparare:
– arpacaşul se lasă la înmuiat 12 ore (astfel îi scade timpul de fierbere) si se fierbe în apă cu puţină sare (este gata fiert în aproximativ 15 minute)
– ceapa se taie mărunt şi se marinează (sare, oţet de mere)
– se amestecă toate ingredientele şi se asezonează după gust

Poftă bună!

salata cu arpacas, spanac, telemea
salata cu arpacas, spanac, telemea

3 Responses

  1. Aa. says:

    Si eu am o punga de arpacas, numai buna pentru ca se apropie postul si chiar voiam sa fac o reteta asemanatoare si inca o reteta cu arpacas pregatit ca si pilaful cu ciuperci champignon.

    Pentru postul acesta m-am organizat putin dinainte, asa incat sa mearga treaba mai bine ca in alte dati.

    • Adriana says:

      pentru mine este prima data cand consum arpacasul in acest fel: salata, si mi-a placut foarte mult!
      am sa incerc si in alte combinatii.
      pentru pilaf fierbi arpacasul inainte sau nu?

  1. November 19, 2013

    […] Salată de arpacaş – dacă eliminăm brânza telemea din ingrediente (în schimb, putem să adăugăm bucăţi de tofu) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *